Ciao Italia! 5 Top Picks : Perlengkapan Rumah

Itali terkenal dengan fesyen mewah dan budaya yang mendalam, seperti yang digambarkan dalam pameran dan media. Itali lebih dari hanya Fendi dan Gucci; terdapat jenama yang juga sangat terkenal di Itali dan terkenal di dunia kerana produknya yang berkualiti!

Hari ini, kami akan memaparkan beberapa jenama dari Itali yang bukan sahaja akan membuat anda rambang mata, malahan terliur melihatnya. Berikut adalah Pilihan Top 5 kami untuk jenama “Home” dari Itali.

Daftar dengan Buyandship sekarang untuk mendapatkan akses ke gudang Itali kami – yuran penghantaran antarabangsa kami bermula dari RM18 / lb.


Alessi

Jenama homeware berwibawa dari Itali- Alessi ditubuhkan pada tahun 1921. Jenama ini meneruskan warisan produk buatan tangan (dengan bantuan mesin) – dan kini dianggap sebagai reka bentuk dan inovasi kreatif. Antara barangan yang popular termasuk Pembuka Botol Anna G. dan 9093 Kettle. Nikmati penghantaran percuma ke gudang Itali kami dengan pembelian  € 109 ke atas.

Bialetti

Bagi pencinta kopi, anda mungkin pernah mendengar tentang Bialetti, dan itu adalah pembuat kopi Moka Express yang digemari ramai. Pengasasnya Alfonso Bialetti, mengeluarkan juga periuk Moka pada tahun 1933 dan sejak itu menjadi cara yang popular untuk menyediakan kopi sebegitu. Dapatkan diri anda Moka Express klasik atau cuba pembuat Cappucino Mukka, edisi terbaru mereka! Nikmati penghantaran percuma ke gudang kami apabila anda berbelanja lebih dari € 59.99.

Trivia: Alfonso Bialetti adalah atuk Alberto Alessi, pengasas Alessi.

Baci Perugina

Baci, yang bermaksud cium dalam bahasa Itali, adalah jenama coklat yang disukai seluruh dunia dari Perugia, Itali. Ia adalah produk andalan, resipi asal tetap tidak berubah lebih daripada 100 tahun. Coklat Baci asal terdiri daripada dark chocolate, menyelubungi jantung ‘gianduia’, dihiasi hazelnut yang dicincang dan dinobatkan dengan keseluruhan hazelnut. Dapatkan ia melalui Amazon Itali, dan anda pasti akan jatuh cinta pada gigitan pertama, sama ada anda memilih untuk Chocolate Dark Classic atau edisi terhad Ruby Cacao terbaru.

illycaffè

Sebelum gelombang ketiga populariti kopi di persada dunia ini, kopi Itali dianggap terbaik di kalangan pemilik dan pengendali F&B. illy tidak asing dalam pasaran kopi Itali; syarikat ini telah beroperasi sebagai coffee roaster khusus pada kopi espresso sejak 1933 lagi. Selain pembuatan biji kopi, Illy bekerjasama dengan ilustrator dan pakar untuk membuat karya seni pada peralatan kopi. Yang terbaru dalam koleksi seninya adalah kerjasama dengan pakar Itali, Olimpia Zagnoli. Jadikan ia milik anda sekarang – penghantaran tempatan adalah percuma untuk pesanan di atas € 80.

 

Lavazza

Satu lagi jenama kopi yang terkenal dari pasaran Itali, anda akan sering mendengar Lavazza sebagai pilihan kopi di banyak kafe-kafe. Syarikat sudah lebih dari 120 tahun dan menawarkan peminat kopi pelbagai jenis kopi dari seluruh dunia. Sekiranya anda seorang peminat Lavazza, Juga dapati aksesori yang berkaitan dengan kopi untuk rumah anda. Nikmati penghantaran percuma ke gudang Itali kami dengan pembelian di atas € 46.


Disclaimer: Sebarang penghantaran yang mempunyai cecair atau serbuk tidak akan diterima gudang Itali BuyandShip. Jika anda ingin membeli kopi dari Itali, dapatkan ia dalam bentuk biji kopi.