Apa yang boleh (atau tidak boleh) dihantar menggunakan Buyandship

Sering kali, kami mendapat soalan sama ada kami boleh menghantar barangan dan produk tertentu. Untuk kemudahan pelanggan kami, kami telah membuat panduan visual tentang apa yang anda boleh (atau tidak boleh) menggunakan Buyandship!

Selain barang-barang yang dilarang ini, kami juga mempunyai senarai produk yang mungkin dihadkan. Ini adalah sebahagian daripada kategori produk yang mempunyai batasan:

➤ Elektronik & Alat Peranti

  • Untuk semua elektronik berbateri, output kuasa mestilah tidak melebihi 100Wh. Anda boleh menggunakan widget ini untuk membantu mengira Watts per jam.
  • Semua gudang kami boleh menerima pembelian elektronik, kecuali untuk Itali.
  • Sebagaimana yang ditetapkan oleh Jabatan Kastam Diraja Malaysia, peranti dengan sambungan Bluetooth dan Wi-Fi diperlukan untuk menjalani pensijilan SIRIM.

➤ Vitamin & Suplemen

  • Vitamin dan suplemen sangat dikawal selia di Malaysia, oleh itu sila hantar risiko anda sendiri. Sila ambil perhatian bahawa kami tidak bertanggungjawab sekiranya penghantaran anda ditahan oleh Bahagian Penguatkuasa Farmasi dan tidak akan dapat membantu para pelanggan memperoleh pensijilan import yang diperlukan sekiranya diperlukan.
  • Kami mencadangkan untuk mengekalkan jumlah nilai penghantaran di bawah RM500 dan tidak menghantar item ini secara pukal jika anda memilih untuk membeli dari kategori produk ini.

➤ Kosmetik & Penjagaan Kulit

  • Mekap berasaskan serbuk dan penjagaan kulit umumnya diterima di gudang kami, kecuali untuk Itali.
  • Untuk krim dan cecair, ada had 100ml setiap botol. Terdapat juga had 3 x 100ml produk setiap penghantaran dan nombor penjejakan.
  • Sama seperti Vitamin & Suplemen, Kosmetik & Penjagaan Kulit sangat dikawal oleh Bahagian Penguatkuasa Farmasi dengan risiko anda sendiri.
  • Kami mencadangkan agar tidak membeli dan menghantar barang-barang ini secara pukal, dan menyimpan jumlah nilai penghantaran di bawah ambang RM500 jika anda memilih untuk membeli dari kategori produk ini.

Panduan ini tidak semestinya sebuah senarai lengkap, tetapi kami berharap ia memberi anda idea yang lebih baik! Untuk senarai penuh dan komprehensif, sila pergi ke sini. Sekiranya anda masih tidak yakin, sila teruskan dengan wakil Perkhidmatan Pelanggan kami – anda boleh menghubungi mereka melalui Laman Web kami.