Amazon UK Prime Day! – Cara Untuk Mendaftar Akaun Prime Amazon

Amazon UK sukacita melancarkan tawaran terbesar mereka yang dikenali sebagai “PRIME DAY”, jatuh pada 16 Julai setiap tahun. Amazon secara eksklusif hanya menawarkan tawaran hebat ini kepada ahli Prime yang sudah berdaftar dengan akaun Prime Amazon. Tawaran Prime Amazon ini dikatakan separa dengan tawaran-tawaran hari Black Friday!


Sudahkah anda mendaftar? Jikalau belum, anda boleh mendaftar dengan 30 hari percubaan percuma. Anda boleh mendapat link pendaftaran dibawah, seperti yang tertera. Ia hanya mengambil masa 1 minit untuk menyempurnakan pendaftaran.

Apakah Faedah menjadi Ahli Prime Amazon?


Pelanggan Amazon selalunya hanya akan mendapat Penghantaran Percuma jika pembelian lebih dari USD $45 dan mengambil lebih kurang 5 hari. Namun dengan Prime Amazon, penghantaran adalah percuma untuk apa sahaja jumlah pembelian, lebih menarik lagi adalah jangka masa penghantaran adalah lebih pendek, serendah 2 hari bekerja.

Cara Pendaftaran untuk Amazon Prime

STEP 1: Log masuk akaun Amazon anda dan klik pada “GET STARTED”

30 Hari Percubaan Percuma

Jika anda belum pernah membuat pembelian di Amazon, Anda harus mengisi maklumat pembayaran, kaedah pembayaran dan alamat penghantaran anda (Alamat anda di Malaysia); Jikalau anda sudah pun mengisi maklumat yang diperlukan, anda boleh terus klik pada ‘Start my free trial’

STEP 2:Jika anda belum pernah membuat pembelian di Amazon, Anda harus mengisi maklumat pembayaran, kaedah pembayaran dan alamat penghantaran anda (Alamat anda di Malaysia); Jikalau anda sudah pun mengisi maklumat yang diperlukan, anda boleh terus klik pada ‘Start my free trial’

STEP 3:30 Hari Percubaan akan luput selepas satu bulan dari tarikh pendaftaran, Jadi jika anda ingin terus menikmati faedah dari Amazon Prime, anda akan dicaj bulanan.

Syarat:

  • Harus menjadi ahli Amazon yang belum lagi menggunakan akaun Prime Amazon.
  • Jikalau anda telahpun menggunakan 30 Hari Percubaan Percuma, Anda juga boleh mendaftar menggunakan akaun dan maklumat lain.
  • Percubaan Percuma ini hanya sahih dalam masa satu bulan dari tarikh pendaftaran