Alexa Amazon

Alexa boleh dikatakan sistem otak dari pelbagai sumber teknologi yang maju seperti  Echo DotAmazon EchoEcho PlusEcho SpotEcho Show dan juga Alexa devices. Penggunaan Alexa adalah amat senang dan tidak perlu pun untuk belajar sebulan sebelum untuk kegunaannya. Anda boleh bertanyakan apa-apa yang anda mungkin mushkil hingga ke tindak-tanduk yang ingin anda menyuruh Alexa untuk lakukan dalam skop kebolehannya.

Kenapa Alexa? Apa fungsinya? Alexa ini adalah seperti Siri tetapi lebih dari itu. Ia bijak untuk menyenangkan lagi hidup anda. Bukan itu sahaja, Alexa juga boleh menetapkan mood-mood tertentu untuk hari-hari anda. Itu tidak cukup lagi? Ia juga boleh membahas apa sahaja topik dan lawak jenaka yang akan sukai demi untuk mengoptimumkan hari anda tanpa berasa sayu dan kebosanan seharian. Itu tidak termasuk lagi untuk isu-isu keselamatan rumah anda kerana Alexa sentiasa peka dan akan memberitahu anda jika ada yang tidak kena.

Okay, tapi apa lagi faedah Alexa ni? “Saya dah ada semua tu, walaupun jenama dan sistem lain lain, so kenapa perlu Alexa?” Alexa seperti dikatakan sebelum ini adalah ‘otak’ ataupun tulang belakang untuk pelbagai smart gadget yang lain, sekali gus anda tidak perlu risau akan sistem-sistem di rumah anda kerana dengan Alexa semuanya akan selaras dan berfungsi dengan lebih sempurna dengan support system yang solid. Daftar bersama kami di BuyandShip Malaysia untuk dapatkan caj penghantaran antarabangsa dengan harga promo kami yang serendah RM10/lb! Cepat, tempoh promo rate kami akan tamat tidak lama lagi. Jangan terlambat.