Perkara Anda Perlu Diketahui Mengenai Transshipment dengan Buyandship Semasa Black Friday

Jualan Thanksgiving, Black Friday dan Cyber ​​Monday akan tiba tidak lama lagi, dan staf Buyandship telah bersiapsedia untuk berkerja keras sekali lagi! Oleh kerana kami menjangkakan peningkatan penghantaran semasa musim jualan ini, kami memerlukan kerjasama ahli-ahli kami untuk memastikan proses penghantaran berjalan lancar.

Sebelum bungkusan tiba di gudang luar negara

 Gudang Buyandship di Amerika Syarikat, UK dan Jepun akan bekerja keras dan sebaik mungkin kebolehan mereka mengatur daftar masuk setiap bungkusan secepat mungkin. Walaubagaimanapun, disebabkan peningkatan jumlah barangan, Buyandship mungkin memerlukan lebih banyak masa untuk menyemak masuk bungkusan anda dan melanjutkannya ke gudang kami di HK.

Nota: Sila ingat untuk mengisytiharkan penghantaran anda tepat pada masanya dan tepat untuk proses pemindahan yang lancar. Tanpa perisytiharan yang betul, penghantaran mungkin ditangguhkan dan tidak dilanjutkan ke gudang HK kami dengan segera.

Selepas penghantaran anda dihantar, ia akan mengambil masa kira-kira 6-10 hari untuk tiba di gudang HK kami dan beberapa hari lagi untuk bergerak ke destinasi anda di Malaysia selepas pembayaran anda. Kami menghargai pemahaman dan kesabaran anda bersama kami buat masa ini. 

Peringatan penting: Sila berhati-hati dan memantau saiz bungkusan anda sebelum membeli. Setiap sisi tidak boleh melebihi 100cm, dan jumlah ketiga-tiga sisi tidak boleh melebihi 150cm. Jika tidak, penghantaran tidak boleh dihantar ke gudang Hong Kong kami!

Selepas bungkusan tiba di Hong Kong

Oleh kerana kami menjangkakan peningkatan jumlah penghantaran akan tiba di gudang kami, masa yang diperlukan untuk memproses penyatuan atau “Consolidation” akan mengambil masa lebih lama daripada biasa. 

Ianya jugak lebih baik jika anda sudah mula berfikir sama ada untuk menghantar penghantaran anda sebagai pakej individu atau menyatukan penghantaran,. Disini juga anda perlu fikirkan implikasi cukai yang mungkin dikenakan keatas penghantaran melebihi daripada RM500.

Jika anda ingin menerima pesanan anda secepat mungkin dan elakkan daripada dikenakan cukai, rekomendasi kami adalah untuk memilih kaedah penghantaran tunggal. Dengan cara ini, anda tidak perlu menunggu sehingga semua bungkusan tiba di gudang, dan anda akan menerima bungkusan individu anda terlebih dahulu. Walaubagaimanapun, disebabkan oleh peningkatan pesanan dan bungkusan pada masa itu, ia boleh mengambil masa antara 8 – 15 hari hari bekerja untuk penghantaran anda untuk tiba di alamat anda di Malaysia.

Mengenai perkhidmatan pelanggan kami

Buyandship menawarkan perkhidmatan yang berorientasikan pelanggan dan biasanya, kami dapat menjawab pertanyaan anda dalam masa 30 minit. Disebabkan tempoh jualan yang sibuk ini,  semua mesej dan pertanyaan anda mungkin akan mengambil 2-3 jam untuk dijawab.

Untuk memudahkan kesesakan, sila baca melalui senarai masalah berikut untuk kemudahan anda:

Penyelesaian masalah #1: Sekatan saiz penghantaran

Semasa musim membeli-belah, sila ambil perhatian saiz bungkusan / penghantaran anda. Setiap sisi tidak boleh melebihi 100cm dan jumlah ketiga-tiga sisi tidak boleh melebihi 150cm. Penghantaran itu akan ditolak dan tidak boleh dilanjutkan ke Hong Kong dan seterusnya ke Malaysia.

Penyelesaian Masalah #2: Isu Kod ZIP (AS sahaja)

Sila ambil perhatian bahawa kod ZIP gudang AS terkini adalah 97251-9614 dan kod ZIP terkini telah dikuatkuasakan. Anda sangat digalakkan untuk mengemas kini maklumat penghantaran AS anda secepat mungkin.

Walaubagaimanapun, kadang kala apabila anda memasukkan 97251-9614 sebagai Kod ZIP maklumat penghantaran AS anda, sistem akan menunjukkan bahawa kod ZIP ini tidak sah. Dalam kes ini, anda boleh cuba menggunakan yang berikut: 97251, 97230 dan 97230-3440.

Penyelesaian Masalah #3: Kaedah Pembayaran dan Pertanyaan Alamat Bil

Untuk membeli-belah online, anda perlu menyediakan kad kredit / debit yang sah dan akaun PayPal untuk pembayaran, dimana sebahagian besar kedai online hanya menerima salah satu atau kedua-duanya! Jika anda ingin menggunakan alamat gudang sebagai Alamat Pengebilan anda, sila gunakan nama sebenar anda. Sekiranya alamat gudang gagal sebagai Alamat Pengebilan, maka anda boleh menggunakan alamat sebenar anda di Malaysia sebagai Alamat Pengebilan.